LMC zet vervolgstap met migratie

naar Skype for Business

logo IDB Groep Woerden

IDB4ict is onderdeel van IDB Groep

IDB4ict is onderdeel van IDB Groep

Bij Stichting LMC Voortgezet Onderwijs is succesvol gemigreerd naar Microsoft Skype for Business (de opvolger van Lync). De migratie is een logisch gevolg op de implementatie van Lync Server die IDB Groep een aantal jaar geleden voor LMC heeft verzorgd.

 

In Rotterdam en omstreken zorgt LMC er voor dat ruim 8.000 leerlingen interconfessioneel en algemeen bijzonder onderwijs kunnen genieten. Binnen de 28 vestigingen die de stichting rijk is, zijn alle onderwijsniveaus - van praktijkonderwijs tot en met gymnasium - aanwezig.

 

 De keuze voor Skype for Business komt voort uit de wens het nieuwe werken op alle mogelijke platformen ter beschikking te hebben van zowel docenten als leerlingen. Om effectiever te communiceren, slimmer samen te werken en het ‘leren op afstand’ aan te kunnen bieden, was het noodzakelijk om ICT en telecommunicatie naar een hoger niveau te tillen.

IDB Groep is benaderd om Skype for Business Enterprise Voice, het telecommunicatiedeel van Skype for Business, te implementeren bij LMC. Enterprise Voice is een functionaliteit die het mogelijk maakt om Skype for Business in te zetten als volwaardige telefooncentrale. Dit kan via een koppeling met een traditionele IP-telefooncentrale of door een SIP-trunk direct aan te sluiten op Skype for Business. Bij LMC is dit via de SIP-trunk in een pilot voor één vestiging gerealiseerd. De infrastructuur is dusdanig opgebouwd dat na de pilot ook andere vestigingen over kunnen gaan op Skype for Business Enterprise Voice.

 

Met Enterprise Voice heeft men de beschikking over een aantal functionaliteiten. Zo is het voor externe gebruikers mogelijk om, zonder te beschikken over speciale hard- of software, in te bellen voor een vergadering. Ook het opzetten van een chef-secretaresse-schakeling en doorschakeling naar een groep behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard zijn ook het routeren van gesprekken, het aanmaken van wachtrijen en het afspelen van muziek in de wacht onderdeel van Enterprise Voice.

 

IDB4ict

Home

Blog

Informatie

 

 

 

IDB4ict

onderdeel van IDB Groep

IDB Groep

Vijzelmolenlaan 2

3447 GX Woerden

Nederland

 

T: +31 348 465500

W: www.idbgroep.nl

E: info@idbgroep.nl

logo IDB Groep Woerden

Copyright © IDB Groep

Disclaimer | Privacy en Cookie statement