Haal het maximale uit je

Microsoft 365 omgeving

Alles op één plek om digitaal te ondernemen, werken en communiceren

De voordelen voor het gebruik van Microsoft 365 zijn overduidelijk. Je kunt als bedrijf digitaal ondernemen, werken en communiceren vanuit een centrale werkomgeving waarbij je altijd toegang hebt tot je vertrouwde Office-applicaties als Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Via Microsoft Teams kun je realtime samenwerken met collega’s en derden. Je beschikt over automatische updates én je bedrijfsdata is beveiligd.

 

Hoe krijg je dat voor elkaar? De eerste stap is eenvoudig. Maak een keuze uit onderstaande diensten van IDB4ict die het beste bij

de behoefte van jouw bedrijf aansluit.

IDB4ict zorgt er samen met jouw organisatie voor dat je

het maximale kunt halen uit het gebruik van Microsoft 365.

Kies IDB4ICT voor advies aanschaf Microsoft 365

Waarom wil jouw organisatie naar de cloud en wat zijn de valkuilen?

Past Microsoft 365

wel bij ons?

Je overweegt misschien om Microsoft 365 aan te schaffen. Maar waar moet je op letten en hoe zorg je dat je optimaal gebruik maakt van alle voordelen. Migratie naar Microsoft 365 omvat heel veel aspecten waar je van tevoren over na moet denken. IDB4ict helpt je al in een vroeg stadium om antwoord te geven op al je vragen. Én je te adviseren of en hoe Microsoft 365 bij jouw organisatie past.

 

Businessplan organisatie

Wist je dat de manier van werken voor je medewerkers behoorlijk wijzigt als je overgaat op Microsoft 365? Je moet dus van tevoren goed nadenken of Microsoft 365 aansluit op het businessplan van je organisatie. En daarmee samenhangend: welke IT-strategie heb je voor de komende 5 jaar vastgesteld.

 

Om alles in goede banen te leiden heb je een migratieplan naar Microsoft 365 nodig. Bedenk hierbij dat je specifieke kennis en kunde moet hebben om de transitie van je huidige IT-omgeving naar Microsoft 365 vlekkeloos te laten verlopen. Het heeft namelijk veel impact op je bedrijfsvoering. IDB4ict staat je ook daarin bij met advies en het opstellen en uitvoeren van een migratieplan. Meer hierover lees je onder ‘Digitale Transformatie’.

 

Valkuilen

Voorkom dat je aanschaf van Microsoft 365 een mismatch wordt met je bedrijfsvoering. Dat doe je door vooraf de bekende valkuilen te omzeilen via beantwoording van deze vragen:

  • Wist je dat alle functionaliteiten apart moeten worden overgezet?
  • Voldoen je huidige systemen en applicaties aan de eisen?
  • Is er draagvlak voor een andere manier van werken? Zorg voor trainingen!
  • Sluit Microsoft 365 straks aan op je andere applicaties? Kunnen die met elkaar ‘communiceren’ in de nieuwe situatie?
  • Heb je nagedacht over beheer, beveiliging, back-up en archivering van data en systemen?

Heb je hulp nodig om bovenstaande vragen

goed te beantwoorden?

 

Neem contact met ons op voor een adviesgesprek!

Bel mij óf maak direct een online afspraak.

Maak online een afspraak

Frank Luteijn |  IT Specialist

Kies IDB4ICT voor beheer van je Microsoft 365-omgeving

Van beheer, informatiebeveiliging en online werkplekbeheer tot Office 365 back-up

Beheer

Microsoft 365

Microsoft 365 bestaat uit een groot aantal verschillende diensten en producten met elk een eigen beheerportaal en instellingen. Er is specifieke kennis nodig om die omgeving efficiënt te beheren. Bij IDB4ict heb je daarom keuze uit verschillende Microsoft 365 support- en beheerdiensten.

 

Wij helpen je bij het configureren en beheren van de verschillende Microsoft 365 services als Azure Active Directory, Exchange, Teams, SharePoint, OneDrive en het Power platform. Uiteraard houden we daarbij rekening met alle aspecten van informatiebeveiliging. Centraal beheer van de diverse werkplekken van jouw medewerkers met Microsoft Endpoint Management is ook mogelijk. Daarnaast zorgen we ervoor dat er altijd actuele back-ups beschikbaar zijn.

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

 

Beheer Microsoft 365

Omvat alle beheeractiviteiten voor de Microsoft en Office 365 services en applicaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Azure AD, Multi Factor Authentication (MFA), SharePoint Online et cetera.

 

Microsoft 365 informatiebeveiliging

Deze dienst helpt je de juiste keuzes te maken voor het Security en Compliance center* van je Microsoft 365-omgeving. Hierdoor kan jouw organisatie Microsoft producten en services veilig gebruiken en voorkom je beveiligingsincidenten en datalekken.

* Het Security en Compliance center houdt – mits goed ingesteld – een actuele score bij van de ingestelde beveiligingsmaatregelen van je Microsoft 365-omgeving.

 

Beheer Online werkplekken

Moderne werkplekken zijn pc’s, laptops, tablets en telefoons die gebruikt worden om toegang te krijgen tot bedrijfsinformatie. IDB4ict zorgt ervoor dat al deze apparaten (werkplekken) ook in de cloud goed uitgerold, beveiligd en beheerd worden. Hiervoor maakt IDB4ict gebruik van de configuratieopties van Endpoint Manager en Mobile Device Management.

 

Office 365 back-up

Voor het veiligstellen van data maakt Microsoft elke 12 uur een back-up,  met een retentieperiode van 14 tot maximaal 93 dagen. Daarna is herstel niet meer mogelijk. Voor volledige bescherming moeten er dus ook back-ups worden gemaakt die buiten de Office 365 omgeving worden opgeslagen. IDB4ict maakt back-ups van OneDrive, SharePoint, Teams en Exchange Online. En een optie voor back-ups uit Google Cloud. Standaard retentie is 90 data, maar ook flexibel te bepalen door jouw organisatie. Alle back-up data staat op een aparte server in ons eigen IDB datacenter.

Heb je hulp nodig bij het beheer van je

Microsofts 365-omgevingen?

 

Neem contact met ons op voor een adviesgesprek!

Bel mij óf maak direct een online afspraak.

Maak online een afspraak

Nico Boom |  Microsoft consultant én Security Officer

Kies IDB4ICT voor digitale transformatie

Breng je business applicaties naar de cloud van Microsoft 365

Digitale

transformatie

De doelstelling van Digitale Transformatie is slimmer en efficiënter (samen)werken. Je integreert hiervoor nieuwe digitale technieken in je bestaande bedrijfsomgeving. Het is zowel een technische als een culturele verandering en dwingt je als organisatie kritisch te kijken naar je bestaande bedrijfsprocessen, applicaties en manier van werken.

 

Al deze aspecten moet je vertalen naar de nieuwe mogelijkheden voor plaats- en apparaat-onafhankelijk (samen)werken. Daarin spelen clouddiensten en mobiele apparaten een belangrijke rol. Je brengt namelijk je business applicaties naar de cloud van Microsoft 365.

Om je daarbij te ondersteunen, heeft IDB4ict een aantal mogelijkheden:

 

Een introductie in Microsoft 365

Dit is voor organisaties die kennis willen maken met de applicaties en services van Microsoft 365.

 

Inventarisatie Digitale Transformatie

Voor organisaties die al weten dat ze hun business applicaties in cloud* van Microsoft 365 willen onderbrengen.

* Applicaties die niet gemigreerd kunnen worden naar de cloud, kunnen via virtualisatietechnieken als Remote Desktop Services, Remote Apps of App-V beschikbaar komen.

 

Hoe zorg je voor een succesvolle migratie naar de cloud?

In de whitepaper ‘Op weg naar een succesvolle cloudmigratie’ zetten we een aantal aandachtspunten en stappen uiteen die iedere organisatie die bezig is met dit vraagstuk helpt om het keuzetraject te vereenvoudigen.

Download hier de whitepaper

Migratie naar de cloud

Wil je Digitale transformatie serieus oppakken dan voert IDB4ict na inventarisatie en opdracht graag de migratie naar de cloud voor je uit. IDB4ict voert de migratie naar de cloud in 4 fases uit:

 

  • Fase 1: het cloud ready maken van de omgeving, het definiëren en uitvoeren van een pilot voor het gebruik van Office 365.
  • Fase 2: het bedrijfsbreed gebruik maken van clouddiensten, het beheer van werkplekken en mobile apparaten én het configureren van geavanceerde beveiligingsinstellingen.
  • Fase 3: de migratie van on-premises applicaties en services.
  • Fase 4: het definiëren van het uitfaseren van de on-premises omgeving.

Heb je hulp nodig bij de digitale

transformatie van je organisatie?

 

Neem contact met ons op voor een adviesgesprek!

Bel mij óf maak direct een online afspraak.

Maak online een afspraak

Frank Luteijn |  IT Specialist

Kies IDB4ICT voor controle, advies én optimalisatie

Haal het maximale uit je Microsoft 365 omgeving

Controle

en advies

De mogelijkheden voor IT veranderen voortdurend. Er komen steeds nieuwe technieken bij voor het slimmer inrichten van processen en het oplossen van beheervraagstukken. Ook zijn er nieuwe trends, zoals werken in de cloud, Bring Your Own Device (BYOD) en het gebruik van mobiele apparaten.

 

Binnen de controle- en adviesdiensten voert IDB4ict op basis van bedrijfsdoelstellingen, wensen en mogelijkheden een analyse uit op de IT-omgeving. We stellen een rapport op met adviezen en verbeterpunten.

 

APK Check

Bij een jaarlijkse APK-check controleert IDB4ict de gehele IT-omgeving op de volgende punten: de ingestelde configuratie, beveiliging van informatie, voldoen aan wetgeving (compliance), configuratie van de Microsoft cloud, gebruik van licenties, back-up, updates, beveiliging en eventuele configuratie van servers en applicaties.

 

De APK-controle is belangrijk om storingen te voorkomen en geeft een betere garantie voor een optimaal gebruik van de IT-omgeving.

 

Optimalisatie Microsoft 365 gebruik en beheer

Deze dienst is voor organisaties die méér uit Microsoft 365 willen halen én ontzorgd willen worden. Hiervoor is een inventarisatie van het huidige gebruik van cloud en werkprocessen nodig. Die wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken, waaronder de toekomstvisie.

 

Advisering gebruik clouddiensten

Op basis van interviews, beoordeling van beschikbare documentatie en inventarisatie van de omgeving maken we een rapportage op met conclusies en strategische aanbevelingen. Hierbij houden we rekening met specifieke wensen, huidige technologische mogelijkheden, ontwikkelingen en trends. IDB4ict onderzoekt of jouw organisatie de huidige clouddiensten efficiënt gebruikt of welke clouddiensten eventueel passend(er) zijn. Het gaat daarbij met name om de diensten van Microsoft 365 en Azure.

 

Informatie- en adviesdienst AVG/GDPR

Het is voor veel organisaties moeilijk om te bepalen welke stappen je moet nemen om te zorgen dat de bedrijfsvoering in overeenstemming is met de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Het is best lastig hoe je deze problematiek aan moet pakken en wat de impact voor de organisatie is. De informatie- en adviesdienst AVG/GDPR van IDB4ict helpt je hierbij.

 

De dienst bestaat uit een presentatie met uitleg over de uitgangspunten en eisen van de AVG, interviews met stakeholders en beantwoording van vragen. Op basis van deze sessie krijgt jouw bedrijf advies over de te nemen stappen om de bedrijfsvoering te laten voldoen aan de AVG en of er verdere ondersteuning nodig is.

Heb je hulp nodig bij  Microsofts 365

thema's of  vragen?

 

Bel ons voor meer informatie óf maak direct

een afspraak voor een adviesgesprek

Maak online een afspraak

Nico Boom |  Microsoft consultant én Security Officer

 

 

Blog

Contact

IDB4ict

 

 

 

IDB4ict

onderdeel van IDB Groep

IDB Groep

Vijzelmolenlaan 2

3447 GX Woerden

Nederland

 

T: +31 348 465500

W: www.idbgroep.nl

E: info@idbgroep.nl

logo IDB Groep Woerden

Copyright © IDB Groep

Disclaimer | Privacy en Cookie statement