Consultancy & controle diensten IDB4ict

Advies en checks op maat voor techniek, beleid en beveiliging.

Jouw uitdagingen en vragen, onze expertise

Advies en checks op maat voor techniek, beleid en beveiliging

De Consultancy & controle diensten van IDB4ict betekent advies en checks op maat voor techniek, beleid en beveiliging van IT-vraagstukken. De mogelijkheden voor IT veranderen voortdurend. Er komen steeds nieuwe technieken beschikbaar voor het slimmer inrichten van processen en het oplossen van beheervraagstukken. Ook moeten we rekening houden met het werken in de cloud, Bring Your Own Device en het gebruik van mobiele apparaten.

Consultancy & controle diensten IDB4ict

IDB4ict consultants volgen al die ontwikkelingen op de voet. En bieden al meer dan 30 jaar via consultancy & controle diensten een groot aantal klanten ondersteuning bij alle IT-vraagstukken. We worden ingezet voor advisering over de IT-infrastructuur, monitoring en beheer, back-up, server applicaties, clouddiensten, standaardinrichting van werkplekken en beveiliging. Of voor het incidenteel (éénmalig) of periodiek controleren van de IT-omgeving, met een rapportage over de omgeving en advisering voor verbeteringen.

IT-beleid en governance

Strategisch advies op maat

Passen de IT-infrastructuur en de server- en netwerkwerkomgeving bij de bedrijfsdoelstellingen van jouw organisatie: nu en voor de toekomst? Zijn de procedures op orde en heb je de juiste maatregelen genomen op het vlak van informatiebeveiliging, het omgaan met privacy gevoelige informatie en de risico’s van cybercrime? IDB4ict biedt je de mogelijkheid om je huidige IT door te lichten en je vervolgens te voorzien van een gedegen en grondig advies op maat. Naast IT-inventarisatie kun je bij IDB4ict ook terecht voor consultancy clouddiensten.

  • Interviews met IT-management en/of IT-beheerders
  • Analyse van documentatie en beleidsuitgangspunten IT-infrastructuur
  • Inventarisatie van huidige infrastructuur
  • Analyse van specifieke IT-processen en procedures voor monitoring, incidentmanagement, helpdesk, back-up/restore, disaster recovery en beveiliging

“We denken graag op regelmatige basis strategisch met je mee wat voor jouw onderneming de juiste koers is op IT-gebied.”

Nico Boom | IT specialist

“We denken graag op regelmatige basis strategisch met je mee wat voor jouw onderneming de juiste koers is op IT-gebied.”

Nico Boom | IT specialist

“Tijdens de halfjaarlijkse APK-controle checken we jouw IT-omgeving op ruim 75 verschillende onderdelen.”

Geert Vonk | System Engineer

Site-check, APK en adviesrapport

Health check van je IT-infrastructuur

De IT-infrastructuur – het bedrijfsnetwerk –  is de ruggengraat van je bedrijfsvoering. Belangrijk dus om altijd bij de daarin opgeslagen gegevens van klanten, producten en partners te kunnen. Voorkom storingen en laat je IT-omgeving regelmatig een ‘health check’ ondergaan door experts.

Met de ICT APK-Check van IDB4ict waarborg je de continuïteit van je IT-omgeving. Tweemaal per jaar onderwerpt een System engineer de IT-infrastructuur van jouw organisatie aan een grondige inspectie.

Een ICT APK-Check levert je actueel inzicht op:

  • Performance en knelpunten
  • Betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid
  • Documentatie, logboek en procedures
  • Te verwachten investeringen
  • Uitgebreid rapport met advies

“Tijdens de halfjaarlijkse APK-controle checken we jouw IT-omgeving op ruim 75 verschillende onderdelen.”

Geert Vonk | System Engineer

“IDB4ict denkt proactief met ons mee bij toekomstige ontwikkelingen en onderscheidt zich in persoonlijke betrokkenheid en snelle reactietijd.”

 

Cees van den Haak | ICT Manager De Vries en Verburg Groep B.V.

Klantverhalen

Expertise toegepast in de praktijk

Complexe vraagstukken van klanten kunnen we alleen oplossen door samenwerking binnen een ecosysteem van excellente partners. Samen beheersen we de complete keten van business processen én innovatieve technologieën.