Microsoft 365

Alles op één plek om digitaal te ondernemen, werken en communiceren

Jouw uitdagingen en vragen, onze expertise

Alles op één plek om digitaal te ondernemen, werken en communiceren

De voordelen voor het gebruik van Microsoft 365 zijn overduidelijk. Je kunt als bedrijf digitaal ondernemen, werken en communiceren vanuit een centrale werkomgeving waarbij je altijd toegang hebt tot je vertrouwde applicaties als Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Via Microsoft Teams kun je realtime samenwerken met collega’s en derden. Je beschikt over automatische updates én je bedrijfsdata is beveiligd.

Hoe krijg je dat voor elkaar? De eerste stap is eenvoudig. Maak een keuze uit onderstaande diensten van IDB4ict die het beste bij de behoefte van jouw bedrijf aansluit.

Win advies in vóór aanschaf

Past Microsoft 365 bij ons?

Je overweegt misschien om Microsoft 365 aan te schaffen. Maar waar moet je op letten en hoe zorg je dat je optimaal gebruik maakt van alle voordelen. Migratie naar Microsoft 365 omvat heel veel aspecten waar je van tevoren over na moet denken. IDB4ict helpt je al in een vroeg stadium om antwoord te geven op al je vragen. Én je te adviseren of en hoe Microsoft 365 bij jouw organisatie past.

Businessplan organisatie
Wist je dat de manier van werken voor je medewerkers behoorlijk wijzigt als je overgaat op Microsoft 365? Je moet dus van tevoren goed nadenken of Microsoft 365 aansluit op het businessplan van je organisatie. En daarmee samenhangend: welke IT-strategie heb je voor de komende 5 jaar vastgesteld.

Om alles in goede banen te leiden heb je een migratieplan naar Microsoft 365 nodig. Bedenk hierbij dat je specifieke kennis en kunde moet hebben om de transitie van je huidige IT-omgeving naar Microsoft 365 vlekkeloos te laten verlopen. Het heeft namelijk veel impact op je bedrijfsvoering. IDB4ict staat je ook daarin bij met advies en het opstellen en uitvoeren van een migratieplan. Meer hierover lees je onder ‘Digitale Transformatie’.

Valkuilen
Voorkom dat je aanschaf van Microsoft 365 een mismatch wordt met je bedrijfsvoering. Dat doe je door vooraf de bekende valkuilen te omzeilen via beantwoording van deze vragen:

 • Wist je dat alle functionaliteiten apart moeten worden overgezet?
 • Voldoen je huidige systemen en applicaties aan de eisen?
 • Is er draagvlak voor een andere manier van werken? Zorg voor trainingen!
 • Sluit Microsoft 365 straks aan op je andere applicaties? Kunnen die met elkaar ‘communiceren’ in de nieuwe situatie?
 • Vaste kosten voor gebruik resources, dynamische kosten voor storage;
 • Heb je nagedacht over beheer, beveiliging, back-up en archivering van data en systemen?

Heb je hulp nodig om bovenstaande vragen goed te beantwoorden? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek!

Van beheer, informatiebeveiliging en online werkplekbeheer tot Microsoft 365 back-up

Besteed beheer Microsoft 365-omgeving uit

Microsoft 365 bestaat uit een groot aantal verschillende diensten en producten met elk een eigen beheerportaal en instellingen. Er is specifieke kennis nodig om die omgeving efficiënt te beheren. Bij IDB4ict heb je daarom keuze uit verschillende Microsoft 365 support- en beheerdiensten.

Wij helpen je bij het configureren en beheren van de verschillende Microsoft 365 services als Azure Active Directory, Exchange, Teams, SharePoint, OneDrive en het Power platform. Uiteraard houden we daarbij rekening met alle aspecten van informatiebeveiliging. Centraal beheer van de diverse werkplekken van jouw medewerkers met Microsoft Endpoint Management is ook mogelijk. Daarnaast zorgen we ervoor dat er altijd actuele back-ups beschikbaar zijn.

 

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

 • Beheer Microsoft 365
  Omvat alle beheeractiviteiten voor de Microsoft 365 services en applicaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Azure AD, Multi Factor Authentication (MFA), SharePoint Online et cetera.
 • Microsoft 365 informatiebeveiliging
  Deze dienst helpt je de juiste keuzes te maken voor het Security en Compliance center* van je Microsoft 365-omgeving. Hierdoor kan jouw organisatie Microsoft producten en services veilig gebruiken en voorkom je beveiligingsincidenten en datalekken.
  * Het Security en Compliance center houdt – mits goed ingesteld – een actuele score bij van de ingestelde beveiligingsmaatregelen van je Microsoft 365-omgeving.
 • Beheer Online werkplekken
  Moderne werkplekken zijn pc’s, laptops, tablets en telefoons die gebruikt worden om toegang te krijgen tot bedrijfsinformatie. IDB4ict zorgt ervoor dat al deze apparaten (werkplekken) ook in de cloud goed uitgerold, beveiligd en beheerd worden. Hiervoor maakt IDB4ict gebruik van de configuratieopties van Endpoint Manager en Mobile Device Management.
 • Microsoft 365 back-up
  Voor het veiligstellen van data maakt Microsoft elke 12 uur een back-up, met een retentieperiode van 14 tot maximaal 93 dagen. Daarna is herstel niet meer mogelijk. Voor volledige bescherming moeten er dus ook back-ups worden gemaakt die buiten de Microsoft 365 omgeving worden opgeslagen. IDB4ict maakt back-ups van OneDrive, SharePoint, Teams en Exchange Online. En een optie voor back-ups uit Google Cloud. Standaard retentie is 90 data, maar ook flexibel te bepalen door jouw organisatie. Alle back-up data staat op een aparte server in ons eigen IDB datacenter.

Haal het maximale uit je Microsoft 365-omgeving

Controle, advies én optimalisatie

De mogelijkheden voor IT veranderen voortdurend. Er komen steeds nieuwe technieken bij voor het slimmer inrichten van processen en het oplossen van beheervraagstukken. Binnen de controle- en adviesdiensten voert IDB4ict op basis van bedrijfsdoelstellingen, wensen en mogelijkheden een analyse uit op jouw IT-omgeving. We stellen een rapport op met adviezen en verbeterpunten.

APK Check
Bij een jaarlijkse APK-check controleert IDB4ict de gehele IT-omgeving op de ingestelde configuratie, beveiliging van informatie, voldoen aan wetgeving (compliance), configuratie van de Microsoft cloud, gebruik van licenties, back-up, updates, beveiliging en eventuele configuratie van servers en applicaties.

Optimalisatie Microsoft 365 gebruik en beheer
Wil jou organisatie méér uit Microsoft 365 halen én ontzorgd worden? Hiervoor is een inventarisatie van het huidige gebruik van cloud en werkprocessen nodig. Die wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken, waaronder de toekomstvisie.

Advisering gebruik clouddiensten
IDB4ict onderzoekt of jouw organisatie de huidige clouddiensten efficiënt gebruikt of welke clouddiensten eventueel passend(er) zijn. Het gaat daarbij met name om de diensten van Microsoft 365 en Azure.

Informatie- en adviesdienst AVG/GDPR
Welke stappen moet je nemen om te zorgen dat de bedrijfsvoering in overeenstemming is met de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)? Het is best lastig hoe je deze problematiek aan moet pakken en wat de impact voor de organisatie is. De informatie- en adviesdienst AVG/GDPR van IDB4ict helpt je hierbij.

“De private cloud en Microsoft 365 maken ons flexibeler en brengen de kosten voor energie en beheer aanmerkelijk naar beneden.”

Ronald Santing | Proces Management & ICT Mathot Medische Speciaalzaken B.V.

Klantverhalen

Expertise toegepast in de praktijk

Complexe vraagstukken van klanten kunnen we alleen oplossen door samenwerking binnen een ecosysteem van excellente partners. Samen beheersen we de complete keten van business processen én innovatieve technologieën.