Blog

Contact

IDB4ict

Hoe houdt u met slim ICT-beheer

meer tijd over voor uw core business?

Het is duidelijk dat organisaties vooral willen doen waar ze goed in zijn. En in veel gevallen zijn die kernactiviteiten niet ICT-gerelateerd. ICT is echter onmisbaar om een organisatie efficiënt en effectief te laten functioneren. Zeker als het bedrijf in een dynamisch werkveld actief is, moet de ICT-omgeving ook continu meebewegen. Niet alleen om de bedrijfsvoering te ondersteunen. Medewerkers, klanten en relaties verwachten ook dat ICT altijd probleemloos werkt.

 

Juist dan is het prettig om de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van de performance, veiligheid en support over te dragen aan een professionele partner. In grote lijnen zijn er twee opties om het beheer uit te besteden en daarmee tijd over te houden voor de kernactiviteiten: on-premise beheer of beheer van een omgeving in de cloud.

 

1. On-premise beheer

Het is een flinke uitdaging om een ICT-omgeving in de lucht te houden. De ICT-afdeling, als die er al is, moet vaak met een klein budget en beperkte kennis voldoen aan zeer hoge eisen. Dat gaat eigenlijk alleen over basaal beheer. De vraag is echter of dat voldoende is. En dan hebben we het nog niet over de stroom technologische ontwikkelingen die elkaar razendsnel opvolgen.

 

Het overdragen van het beheer van de on-premise ICT-omgeving aan een professionele partij, kan dan een verstandige keuze zijn. De hardware staat dan nog wel in het eigen datacenter, binnen de organisatie of in een extern datacenter, maar de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en beheer ligt extern. Het monitoren van de omgeving gebeurt bovendien proactief.

 

Proactief beheer

Omdat de omgeving 24/7 in de gaten wordt gehouden, is de kans op onverwachte gebeurtenissen minimaal. Zo voorkomt het instellen van specifieke waarden voor de servers bijvoorbeeld dat ze vollopen. Als dat dreigt te gebeuren, is het mogelijk om direct actie te ondernemen en ongeplande downtime te voorkomen. Patches, updates en beveiliging zijn hiermee in handen van een professionele partij die op alle gebieden experts heeft

 

2. Overstap naar de cloud

Andere organisaties willen niet alleen zo min mogelijk met hun ICT-omgeving bezig zijn, maar ook geen eigen hardware meer bezitten. In die gevallen is een overstap naar de cloud een reële en vaak gunstige optie. Hierbij is het belangrijk om oog te hebben voor eerdere investeringen in bijvoorbeeld hardware en licenties.

 

Werken uit de cloud

Een overstap naar de cloud biedt naast stabiliteit, veiligheid en schaalbaarheid ook op andere vlakken voordelen. Die gaan verder dan een betere performance van de omgeving. Ook medewerkers kunnen direct profiteren. Bijvoorbeeld doordat werkgevers werkplekken vanuit de cloud aanbieden. Op die manier hebben werknemers altijd direct toegang tot de applicaties en documenten die nodig zijn om hun werk goed uit te oefenen. Dit ongeacht het apparaat of de locatie. Ook bij deze optie geldt dat een professionele partij de omgeving in de cloud kan inrichten en vervolgens het beheer en support regelt, waardoor snelheid, continuïteit en prestaties gegarandeerd zijn.

 

De beste keuze

Binnen de dynamiek van continue technologische en sectorspecifieke veranderingen is het niet vreemd dat veel organisaties steeds vaker voor een alternatieve aanpak kiezen. Maar wat is voor u de beste keuze als u het beheer wilt uitbesteden? Dit is afhankelijk van uw specifieke behoeften qua flexibiliteit, budget en applicatielandschap. En wat willen uw medewerkers: in welke situatie kunnen zij zich 100 procent concentreren op hun kerntaken?

 

Continuïteit waarborgen

Waar begint u wanneer u het beheer wilt uitbesteden? Een check van de bestaande situatie en de behoeften van de organisatie is dan een goed startpunt. Enerzijds om de continuïteit van de omgeving te waarborgen, anderzijds als basis om naar de toekomst te kijken. Maak een goed afgewogen keuze, eventueel op basis van een APK-Check. Dan weet u zeker dat u naast een hogere productiviteit, in veel gevallen ook kostenbesparingen realiseert.

 

De partij die het beheer overneemt, zal op haar beurt eisen stellen voordat zij deze verantwoordelijkheid over wil nemen. Afspraken over het uitvoeren van specifieke updates zijn bijvoorbeeld nodig om de performance en veiligheid van de omgeving te kunnen waarborgen.

 

Meer productiviteit en lagere kosten

Hoe u als organisatie zorgt dat u minder tijd kwijt bent aan ICT-taken? Zonder concessies te doen aan stabiliteit, veiligheid en kosten? Brancheorganisaties NOA en AFNL stonden op zo’n kruispunt. Waar optimale ondersteuning voor de activiteiten van medewerkers en beveiliging belangrijke rollen speelden. Lees in dit artikel hoe de keuze voor IDB4ict de brancheorganisaties NOA en AFNL heeft verzekerd van een veilige, stabiele en schaalbare ICT-Infrastructuur binnen een goed afgeschermde omgeving.

 

 

 

IDB4ict

onderdeel van IDB Groep

IDB Groep

Vijzelmolenlaan 2

3447 GX Woerden

Nederland

 

T: +31 348 465500

W: www.idbgroep.nl

E: info@idbgroep.nl

logo IDB Groep Woerden

Copyright © IDB Groep

Disclaimer | Privacy en Cookie statement