Blog

Contact

IDB4ict

Nieuwsberichten

ENOT en IDB4ict

logo IDB Groep Woerden

IDB4ict is onderdeel van IDB Groep

IDB4ict is onderdeel van IDB Groep

ENOT blijft innoveren met nieuwe ICT-infrastructuur

De Eerste Nederlandsche Optische en Technische industrie, ENOT, is al 100 jaar een van de grotere brillenglas- en monturenleveranciers van Nederland. Om te kunnen blijven innoveren heeft ENOT de complete ICT-infrastructuur vernieuwd met de ondersteuning van ICT-partner IDB4ict.

 

Het familiebedrijf heeft een lange geschiedenis en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met high-tech productieprocessen. Omdat de infrastructuur het fundament voor de productie en webshops van ENOT is, kan het bedrijf zich geen downtime permitteren. Het serverpark en de storage waren echter aan vervanging toe. Ook omdat klanten voorwaarden stelden aan de ICT-faciliteiten van ENOT; zij willen geen risico’s lopen bij het bestellen van brillenglazen.

 

Virtueel serverpark

Tijdens het selectietraject besloot ENOT in overleg met ICT-partner IDB4ict de oude servers te vervangen door nieuwe Lenovo-servers en een SAN te installeren. Bovendien werden met VMware virtuele servers ingericht. Zo kan ENOT zijn virtuele serverpark snel uitbreiden en eventuele uitval direct opvangen door de redundante systemen.

 

Samenwerking met IDB4ict

ICT Manager André van den Broek van ENOT zegt over de samenwerking met IDB4ict: “We hechten aan langdurige relaties met leveranciers en IDB4ict is daarop geen uitzondering. Ons partnerschap heeft een historie van ruim 30 jaar. Hun belangrijkste meerwaarde is dat ze niet alleen aanvullende technische kennis bieden, maar vooral onze processen goed snappen.”

 

Professioneel WiFi-netwerk

Een ander project dat IDB4ict en ENOT afrondden, is de installatie van een professioneel WiFi-netwerk. Dit draadloos netwerk is geïnstalleerd met het oog op de implementatie van een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS). Hierdoor is ENOT naast een hoge beschikbaarheid en optimale dekking ook verzekerd van optimale beveiliging. Zo kan het bedrijf adequaat blijven reageren op nieuwe ontwikkelingen in de optiek.

 

Recentelijk bracht IDB4ict een artikel naar buiten waarin dieper wordt ingegaan op de businesscase bij ENOT.

Klantcase ENOT

 

Over ENOT

ENOT B.V., de Eerste Nederlandsche Optische en Technische industrie, is al 100 jaar een van de grotere brillenglas- en monturenleveranciers van Nederland. In 1917 startten twee broers het familiebedrijf en pionierden met het slijpen van glas. Inmiddels is de vierde generatie actief in het bedrijf en lukt het ENOT nog steeds om nieuwe ontwikkelingen te omarmen. De hofleverancier telt ongeveer vijftig medewerkers.

 

 

 

IDB4ict

onderdeel van IDB Groep

IDB Groep

Vijzelmolenlaan 2

3447 GX Woerden

Nederland

 

T: +31 348 465500

W: www.idbgroep.nl

E: info@idbgroep.nl

logo IDB Groep Woerden

Copyright © IDB Groep

Disclaimer | Privacy en Cookie statement